Vacature
Podcast

Geef meer beleving aan je vacature

Een podcast is een laagdrempelige en gemakkelijke tool om meer diepgang aan de vacaturetekst te geven. Het maakt de vacature persoonlijk en uiteindelijk is het gemakkelijk om de podcast toe te voegen aan de vacaturetekst.

Stel een potentiële sollicitant twijfelt over 2 vacatures bij gelijksoortige bedrijven, maar in een vacaturetekst is een podcast toegevoegd waarin een potentiële collega vertelt hoe de werkplek eruit gaat zien, hoe het team eruit ziet en waarom werken bij jouw bedrijf zo leuk is. Op dat moment krijgt de potentiële sollicitant veel meer feeling bij de vacature en voelt het vertrouwelijker om bij jouw bedrijf te solliciteren.

Pakketten

Wat is een Vacature Podcast?

Een Vacature Podcast is een aanvulling op een vacaturetekst waarin een potentiele kandidaat meer meekrijgt van de cultuur, collega's en werkzaamheden. Een goede vacature podcast werkt pre-selecterend, het trekt de twijfelende kandidaat over de streep wanneer hij/zij hoort dat de vacature goed past en de sfeer leuk is. Mocht het niet gaan passen dan is dit ook eerder duidelijk, omdat de kandidaat zichzelf al meer kan inbeelden bij de cultuur. Dit bespaart veel tijd vooraf.

Een vacature podcast is over het algemeen zo'n 15 tot 25 minuten lang. Je kunt collega's met elkaar laten praten over de vacature, zodat de luisteraar direct de toekomstige collega's aan het woord hoort, maar je kunt ook de manager of collega interviewen over de functie.

\ Innovatief

Er is ontzettend veel mogelijk om je vacature meer bereik en diepgang te geven. Zo zijn er vacaturevideo's, jobboards, banenmarkten en kun je er natuurlijk voor kiezen om je vacature te promoten. Maar een podcast voor je vacature, dat is echt iets nieuws en ontzettend in opgang. Wil jij een keer echt iets anders doen dan je con-collega's?

\\ Authentiek

Echte medewerkers zorgen dat potentiële sollicitanten zich identificeren en eerder voor jouw organisatie kiezen. Juist deze verhalen werken ontzettend goed om je vacature meer beleving en emotie te geven en natuurlijk ingevuld te krijgen.

\\\ Bereik

Naast dat het een goede toevoeging in je vacaturetekst is, is je vacature vindbaar op Spotify, SoundCloud, Apple Podcast en YouTube. Verder kun je leuke fragmenten delen op Linkedin of Instagram. Zo krijg je ook nog eens meer potentiele kandidaten voor je vacature. Wij noemen dit Win-Win

Hoe het werkt

De podcast wordt geproduceerd door WeAchieve. Binnen 24 uur wordt er contact op genomen om een studiodag in te plannen. Met een (remote) podcast studio kan de podcast op iedere locatie opgenomen worden. Ook is er altijd de mogelijkheid om dit bij WeAchieve in de studio te faciliteren. Vooraf volgt een intake en wordt er een duidelijke briefing, draaiboek en planning opgesteld. Naast een technicus komt er een ervaren interviewer mee om potentiele collega's enthousiast te laten vertellen over de functie en het bedrijf, maar er kan ook voor gekozen worden om collega's met elkaar erover te laten praten.

Wanneer dit opgenomen is volgt er een edit waarin het audiobestand tot een profesionele podcast wordt omgevormd, er wordt gekozen tussen meerdere audiotunes om de podcast een eigen identiteit mee te geven en binnen 7 dagen is de podcast klaar om te delen.

Een greep uit onze vacature podcasten

arrow_back
arrow_forward

Achieve More by Podcasting

De podcast zit in de lift. Afgelopen 3 jaar is het podcast gebruik met 65% toegenomen, bijna 50% van de Nederlanders luistert wel eens naar een podcast. Daarnaast is 1/3 van de Nederlanders auditief ingesteld en zou je eigenlijk niet meer zonder podcast in je vacatures kunnen, wil je iedereen goed bereiken

Flexibel en doeltreffend

Vacature Podcast

Dit is wat wij standaard doen

done Cover afbeelding
done Opnamen op locatie
done Intro en outro tune

Strippenkaart (4x)

Neem al je vacatures op

done Cover afbeelding
done Opnamen op locatie
done Intro en outro tune

Extra flexibel

Voeg extra opties toe naar wens


Liever iemand persoonlijk spreken?

Stefan Niemer

arrow_back
arrow_forward